Peppina Lindfors

Peppina Lindfors

itämaisen tanssin opettaja, tanssija ja koreografi
joogaohjaaja RYT200
kotipaikka Helsinki

puhelin 044 303 0242
peppina.lindfors(at)solmu.fi

 

Tanssijana

Aloitin itämaisen tanssin harrastamisen 1991 ja se oli heti menoa se. Oma laji oli löytynyt. Tradenomiopintojen ohella aloitin alkeistuntien pitämisen ja huomasin valmistuneeni tanssin opettajaksi vuonna 1999. Siitä lähtien olen opettanut itämaista tanssia päätoimisesti.

Tanssijana ja koreografina pääsen toteuttamaan itseäni.

 

Opettajana

Opettajaksi jouduin vahingossa. 1990-luvun puoliväliin sattui itämaisen tanssin buumi ja opettajia kaivattiin lisää. Helsingin tanssiopiston rehtori Leila Sillantaka sai taivuteltua minut opettamaan. Aluksi tunsin olevani hukassa, mikä opettaja minä olen? Taidot ovat luullakseni – toivoakseni – vuosien varrella karttuneet ja nautin tanssin opettamisesta. On loistava tunne nähdä asioiden loksahtavan paikoilleen ja tanssin ilon löytyvän.

 

Koreografina

Koreografioiden tekoon en liioin ensin tuntenut mitään taipumusta. Koreografiointi tuli kuitenkin opettamisen ja lisäopintojen mukana ajankohtaiseksi ja alkoi kiinnostaa. Musiikkiin saattoi uppoutua uudella tavalla, kun se piti muuttaa liikkeeksi. Opetan itseni ja oppilaideni vaihteluksi myös muiden koreografioita, mutta omien teko on silti kaikkein mieluisinta. Olen kuitenkin valikoiva musiikin suhteen, koreografioita syntyy hitaasti.

 

Puvuntekijänä

Itämainen tanssi on tehnyt ompelijoita monista tuntemistani tanssijoista. Itse olen eniten innostunut pukujen koristelusta ja kirjailusta. Pikkuhiljaa oman toimen ohessa syntyy myös pukuja, uniikkikappaleita, muille.

 

Joogina

Aloitin joogan tanssijan kehonhuoltona, sekä voiman ja tasapainon hankkimiseksi kesällä 2009. Harjoituksesta tuli pian joka-aamuinen rutiini, jota ilman päivä ei käynnisty hyvin. Pitkään harjoiteltuani huomasin, ettei pelkkä asanaharjoitus enää riittänyt, halusin löytää myös kehon ja mielen tasapainoa. Joogaharjoitus tarjoaa oivan mahdollisuuden opetella mielen rauhoittamista, itsensä hyväksymistä ja tähän hetkeen keskittymistä. Aikani vastustin joogaohjaajakoulutukseen menoa; kokemuksesta tiesin, että harrastuksesta voi tulla ammatti. Halusin pitää joogan omana harjoituksenani. Halusin kuitenkin lisää tietoa ja taitoa, ja sitä kautta valmistuin vuonna 2015, ja olen nyt Yoga Alliancen hyväksymä joogaohjaaja RYT200. Ohjaan Hathaa, Vinyasaa, Flow’ta, Yiniä sekä Hot joogaa.

 

 

päivitetty 20.9.2016

© Peppina Lindfors 2006–2024       sivujen toteutus © Inka Vilén 2006–2024       All rights reserved.