Belly Divas

Ensimmäinen kansainvälinen itämaisen tanssin

vuosijulkaisu on ilmestynyt

© Peppina Lindfors 2006
Artikkeli julkaistu Ishtarissa 4/2006

Egyptiin kokoontuu joka kesä festivaaleille sadoittain innokkaita tanssinystäviä, jotka janoavat tietoa paitsi Kairon kuumimmista uutuuksista, myös muiden maiden tapahtumista ja tanssijoista. Tämä toimikin kimmokkeena saksalaisille Nabila Bergmannille ja Sabina Sniadeckille, jotka julkaistuaan aikaisemmin saksalaista tanssilehteä, päättivät laajentaa aluettaan.

Lehden nimi on näyttävästi Belly Divas, ja se kertookin henkilökuvin kiinnostavista tanssipersoonista. Kesäkuussa 2006 Kairon Ahlan wa Sahlan -festivaaleilla julkaistu ensimmäinen numero esittelee mm. Jillinan Amerikasta, Rajaan Ranskasta, Samyan Uudesta-Seelannista ja hopsan, Peppinan Suomesta.

Ajankohtaisia tapahtumia ei kerran vuodessa ilmestyvässä lehdessä tietenkään ole, mutta ensimmäisestä numerosta käy hyvin ilmi, minkälaisia itämaisen tanssin tapahtumia eri puolilla maailmaa on viime aikoina järjestetty. Vuoden 2005 tapahtumista voidaan lukea festivaaliraportit Egyptistä, Libanonista, Turkista ja USA:sta. Vuoden 2004 jännittävin (!) tapahtuma, Masrah tanssiryhmän ja Mahmoud Reda Troupen yhteisesiintyminen Hafla Masreya Helsingissä, on myös mukana. Tulipas mukavia muistoja mieleen sitä kirjoittaessani.

Itämaisen tanssin lähihistoriaa valottavat egyptiläisen tanssipedagogi Dr. Mo Geddawin muistelut Reda Troupen perustamisesta 1950-luvulla. Harvoin tarjoutuu tilaisuuttalukea silminnäkijän kertomuksia Tahia Cariocan tai Samia Gamalin esiitymisista!

Kairon-kävijöitä ja sinne haluavia kiinnostavat tietysti myös Kairo-selviytymisopas sekä tämän hetken nimekkäimpien puvuntekijöiden esittelyt. Beata ja Horacio Cifuentes-faneja hemmotellaan Horacion kirjoittamalla jännittävällä ja vaiherikkaalla tarinalla siitä, miten pariskunnan Oriental Fantasy -levyt ja -esitykset ovat syntyneet. Saammepa jopa tietää, miten merkittävästi oma Henna Malisemme on esitysten suuntaan vaikuttanut…

Belly Divas on englanninkielinen julkaisu, ulkoasultaan tyylikäs ja runsas. Sen ensimmäisessä numerossa on 100 sivua, seuraavassa tiettävästi vielä enemmän. Hinta on 17,50 euroa. Lisätietoja lehdestä ja tilausohjeet löytyvät osoitteesta www.belly-divas.com. Suosittelen lehteä kaikille itämaisen tanssin opettajille ja esiintyjille, sekä kaikille alan kansainvälisistä tapahtumista kiinnostuneille.

 

takaisin arkistoon

 

päivitetty 30.9.2009

© Peppina Lindfors 2006–2022       sivujen toteutus © Inka Vilén 2006–2022       All rights reserved.